Engagera dig!

Hej!

Vi får ofta frågan om man måste vara feminist för att kunna engagera sig i en Tjejjour. Därför tänkte jag dela med mig av ett citat som har fastnat hos mig!
Texten hittade jag i boken “Feminism pågår” som är skriven av Sassa Buregren och Elin Lindell.

“Om du vill att vi ska ha lika rättigheter, lika skyldigheter och lika möjligheter oavsett kön - då är du feminist.”

Hur klockrent låter inte detta? Svårare än så behöver inte begreppet feminism vara.
Dock finns det en hel del olika inriktningar inom feminismen och det är detta som kan göra att det upplevs som förvirrande. Men även om inriktningarna är olika är målet desamma, nämligen: Jämställdhet.

Feminism → vägen
Jämställdhet → målet.
(Feminismen är vägen till målet som är jämställdhet.)

Hela feminismen har under flera perioder smutskastats av både män och kvinnor - Något som tyvärr bidrar till en negativ klang när tjejer undrar om de måste vara feminist för att kunna engagera sig.

Bara för att man engagerar sig i en tjejjour är man inte en manshatare. Vi är till för att lyssna, stötta och stärka de tjejer eller de som definierar sig som tjej som behöver det. Vi som engagerar oss har alla olika åsikter och kan relatera till någon form av feminism - som citatet här ovan till exempel. Vi behöver inte tycka lika inom allt så länge vi alla strävar efter jämställdhet.

Vad tycker du om citatet? Lämna gärna en kommentar med dina tankar kring feminismen :)

Vi på Tjejjouren i Eslöv söker alltid efter nya aktiva medlemmar. Vill du engagera dig eller känner någon som vill? Kontakta oss på [email protected]

Ta hand om dig!
/ Evelina genom Tjejjouren i Eslöv
 
VI LYSSNAR, STÖTTAR & STÄRKER!
 
PS. 1/9 byter vi stödmail. Nya adressen blir: [email protected]