Fokusområde 2016, Tema "Hälsa"

Hej! Vad kul att du hittat hit!

Vi på Tjejjouren i Eslöv kommer under vårt fokumsområde år 2016 att arbeta med temat “Hälsa”. Syftet med fokusområdet är att vi på Tjejjouren ska ha ett specifikt ämne att fördjupa oss i årligen. Tidigare år har vi arbetat med tema “Våldtäkt” och “Självkänsla”. Nytt för i år är vårt upplägg. Vi har delat in årets fokusområde i tre grupper fördelade på månader. Detta gör att vi lättare håller temat aktivt under hela året. En annan sak som är ny är vår tidsperiod. Tidigare år har vi arbetet med fokusområdet från årsmöte till årsmöte. Under detta årsmöte beslutade vi, efter inkommen motion att arbeta med fokusområdet från 1 januari - 15 December. Detta gör att årets fokusområde enbart pågår mellan 20 mars - 15 December.

Fördelningen på arbetet ser ut så här:

Grupp 1 kommer arbeta med att ta in olika föreläsare, ta fram material till interna utbildningar, lägga fokus på att synas i media gällande ämnet med mera. Detta kommer ske under maj - juni.

Grupp 2 kommer starta upp en lättare fysisk aktivitet under augusti - september.

Grupp 3 kommer dra nytta av det material som kommer fram under maj - juni, och sammanställa för att gå ut och föreläsa på skolor och andra mötesplatser. Detta kommer ske under oktober - november.

Runt alla grupperna finns det mycket underliggande arbete som PR, kontakta skolor och föreläsare. Allt det arbetet har redan satts igång.

Varje måndag från och med 2 maj kommer vi att lägga upp ett nytt  blogginlägg kring temat Hälsa. Genom dessa inlägg kan ni följa oss samt vara med och påverka det ni vill läsa om. Ni kan enkelt lämna en kommentar eller maila oss på [email protected] och lämna era synpunkter kring temat.

 

Vi som arbetar ideellt på Tjejjouren i Eslöv är: Ordförande Carolina, Kassör Sara, Sekreterare Ingela, Aktiv medlem Eleonore och jag, Evelina, aktiv medlem och ansvarig för bloggen. Vi hoppas givetvis på att värva fler aktiva medlemmar under året.

 

VI LYSSNAR, STÖTTAR & STÄRKER!